Testen van stabiliteit en innerlijke kracht

Testen van stabiliteit en innerlijke kracht

In deze introductie-ochtend wordt door middel van een aantal oefeningen aandacht gegeven aan wat een open en ontspannen aandacht met je doet, zowel fysiek als mentaal, en hoe een ontspannen ademhaling ons kan helpen. Ook wordt uitgelegd wat zenmeditatie is, hoe je comfortabel kunt zitten in de meditatiehouding, hoe we deze vorm van meditatie in het dagelijks leven kunnen ontwikkelen en beoefenen, en hoe we de meditatie dusdanig kunnen verdiepen dat we de innerlijke stilte en vrede in ons dagelijks leven kunnen ervaren. Verder wordt ingegaan op de waarden van het boeddhisme, o.a. mededogen, geduld, vrijgevigheid en verdraagzaamheid, en wordt uitgelegd hoe we deze waarden in ons leven kunnen cultiveren.

Ontspannen zitten met een rechte houding

Ontspannen zitten met een rechte houding
De introductie wordt gegeven door eerw. Baldwin Schreurs.

Voor de introductieochtend vragen wij een bedrag van 12,50 euro. Is dit om enige reden een probleem, neem dan contact met ons op. Met deze eenmalige bijdrage en met uw donatie op de meditatiemiddagen draagt u bij aan het voortbestaan van de meditatiegroep, van de tempel De Dharmatoevlucht in Apeldoorn, en het werk en levensonderhoud van onze leraar.

U kunt het bedrag overmaken op onze Rabobankrekening met IBAN nummer: NL50 RABO 0313 1200 05 (BIC: RABONL2U) op naam van ‘De Dharmatoevlucht’ in Apeldoorn, onder vermelding van ‘Intro-ochtend Groningen‘, of geven in contant aan het eind van de ochtend.

Voor een optimale en plezierige introductie is het goed om op tijd aan te komen en gemakkelijk zittende kleding te dragen.

Aanmeldingsformulier