Baldwinwebsite

Baldwin Schreurs

Ik ben de leraar in de tempel De Dharmatoevlucht in Apeldoorn en begeleid veel van de meditatie-activiteiten daar. Ook geef ik lezingen en uitleg en ben ik beschikbaar voor een persoonlijk gesprek. Ik ben opgegroeid in Maastricht en heb tropische bosbouw en bodemkunde gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen.

In 1990 werd ik in het zenklooster Throssel Hole Buddhist Abbey in Noord-Engeland tot boeddhistische monnik gewijd en ontving vijf jaar later de Dharmatransmissie van mijn meester, eerw. Daishin Morgan, abt van het klooster. In 1998 werd ik door de Orde benoemd tot Dharmaleraar. Sinds begin januari 2005 woon en werk ik in de Dharmatoevlucht en bezoek ik elke eerste Tommaandag van de maand de meditatiegroep in Utrecht. Daarnaast begeleid ik de maandelijkse meditatiebijeenkomsten van de Groningse meditatiegroep.

Ik heb ook een hond, Tom, een Golden Retriever die op 3-jarige leeftijd uit het asiel in Apeldoorn is gekomen. Tom houdt van aandacht maar wordt wat onzeker als je zijn speeltje van hem afpakt. Hij begroet iedereen die de tempel binnenkomt met een blaf en een kwispelende staart.

____________________________________________________

Koosje Meiborg

Koosje1

In mijn jeugd op de boerderij vond ik rust en stilte in de natuur met de dieren om mij heen. Deze beleving kon ik met mijn vader delen. Hij leerde me herkennen dat dit waarde had. Bij gezinsuitstapjes in kerken en kloosters, soms bij geboortes en begrafenissen. In deze stiltes/eenheidsbelevingen herstelde ik me en kon ik een goede volgende stap maken. Maar deze belevingen berusten op toevalligheden.

Rond mijn 20ste kreeg ik een sterke behoefte om deze momenten onderdeel te laten zijn van mijn dagelijks leven. En zo begon een zoektocht. Uit de literatuur sprak het Zenboeddhisme me het meest aan. Tijdens een weekend ontmoette ik een Zenlerares, verbonden aan de Orde van Boeddhistische Contemplatieven en heb me vervolgens bij de meditatiegroep Groningen aangesloten.

Ik ondersteun tegenwoordig de meditatiebijeenkomsten in Groningen die nu geleid worden door eerw. Baldwin. Deze bijeenkomsten zijn voor mij een moment om de stilte en eenheidsbeleving te delen met anderen. Door de lezingen en discussies na de meditatie komen we gezamenlijk tot een verdieping van de beoefening. Mijn dagelijkse meditatiepraktijk, in combinatie met deze en andere
bijeenkomsten van de O.B.C., dragen en verbeteren mijn (dagelijks) leven. Kort door de bocht: mijn leven is niet zoals ik vroeger wenste, het is beter en eigenlijk leuker dankzij de beoefening van de dagelijkse meditatie en de dialoog met Zenleraren en sanghaleden. En dankzij al die anderen die goed voor me willen zijn en wie ik anders niet had kunnen horen.

En dat gaat aldoor maar door!

Sangha