GRONINGER MEDITATIEDAG

Op 30 maart is er in het Vipassanacentrum aan de Kamerlingh Onnesstraat 71 in Groningen een meditatiedag. In vier workshops verzorgen vier leraren-begeleiders hun meditatie- en rituele vormen voor een klein deel van de eigen sangha. We houden flink wat kussens, matjes en stoelen vrij voor leden van andere sanghas en nieuw belangstellenden.

De deuren gaan open om half tien. De eerste workshop start om 10 uur met Ank Schravendeel (Vipassana). Om half twaalf is het de beurt aan Helma Jifu Vulink (Zen Boat). Om twee uur ‘s middags start Eerw. Baldwin Schreurs (De Dharmatoevlucht) en om half vier sluit Henny Rengetsu Post (Zen Spirit) de reeks af. Daarnaast zijn begeleiders van Leven in Aandacht groep, Lewenmoed, Bön (Tapiritsa) en Rigpa op de dag aanwezig voor gesprek en voeren zij gesprek met bezoekers .

Tussen de middag is er een vegetarische lunch deels glutenvrij en is er gelegenheid voor gesprek met oude en nieuwe bekenden. Je kunt kiezen voor één, twee tot misschien wel vier workshops waar je aan mee wilt doen. Gedurende de gehele dag is in de ‘wandelgangen’ een gesprek gaande, waarbij we jouw wensen, ideeën en vragen over boeddhistische beoefening graag willen horen.

Voor alle onkosten rekenen we op een bijdrage van €10,= per persoon. Via de pagina Boeddha Bloeit op de website van het Vipassanacentrum kun je je aanmelden voor de meditatiedag en ook links vinden naar de websites van alle verschillende groepen die op 30 maart aanwezig zullen zijn.